informatie over de werking van de kruiden en supplementen

AIRWAY KRUIDENMIX

Samengesteld om de ademhalingswegen in efficiënte optimale conditie te houden, weerstand te verhogen en irritaties en prikkelingen tegen te gaan. In de winter bij te weinig weidegang, langdurige stalling en beperkte verse lucht kan Airway Kruidenmix de ademhalingswegen optimaal in conditie houden.

 

ALLEGRO KRUIDENMIX

Allegro Kruidenmix is goed inzetbaar bij allergische reacties. Bij allergische reacties dient u het paard geen vanille snoepjes of iets dergelijks te geven.

 

BALANCE KRUIDENMIX

Vaak ontstaan huid - en stofwisselingsziekten, zoals het 'zomereczeem' door fouten in het voedingssysteem. Vaak is oververzuring de oorzaak van deze onaangename ziekte. Bepaalde rassen die op basis van hun herkomst aan schaars begroeide weiden gewend zijn, bijvoorbeeld "IJslanders" en "Andalusiërs" reageren vooral in het voorjaar gevoelig op 'vette' weiden. Dit probleem komt nu ook steeds vaker voor bij onze warmbloed paarden. Dit fysiologisch voedseltekort kan men, door het bijvoeren met "Drechtsteden Balance Kruidenmix", in evenwicht brengen en op die manier oververzuring voorkomen. Wij adviseren wij , naast de "Balance Kruidenmix", "Drechtsteden Tea Tree Shampoo" te gebruiken. Belangrijk is dat men een maand voor aanvang van het weideseizoen met het bijvoeren begint, dit is ongeveer in maart / april.

 

BREATHING KRUIDENMIX

Breathing Kruidenmix is een natuurlijke antihoest - en slijmoplossend middel. Door de fijne geur wordt het graag gegeten.

 

COMFORT KRUIDENMIX

Hoefbevangenheid is vaak het gevolg van een gebrek aan goede voeding. Het overmatig voeren van eiwitten, een weelderig weiland, of een plotselinge omschakeling op ander voer, kunnen daarvan de oorzaak zijn. Door middel van "Drechtsteden Comfort Kruidenmix" aan het voer toe te voegen, krijgt men de mogelijkheid paarden die vatbaar zijn voor "laminitis" te helpen, en tot op zekere hoogte de verkeerde voeding in evenwicht te brengen. Voor oude paarden die eerder neiging hebben tot hoefbevangenheid, bevelen wij "Drechtsteden Reflex kruidenmix" als bijvoeding aan. Belangrijk is dat men een maand voor aanvang van het seizoen met het bijvoeren, dit begint ongeveer in maart / april.

 

 

CUSHING KRUIDENMIX

Het Syndroom van Cushing is een ziekte, waarvan de oorzaak ligt in de hypofyse (pijnappelklier). Die maakt het hormoon ACTH aan, dat door de bijnierschors in overmatige hoeveelheid wordt aangemaakt. Het gevolg hiervan is een degeneratie van cellen, voortkomend uit een tumor (en). De gevolgen zijn: verzwakt afweersysteem, slecht helende wonden, de proteïnestofwisseling is gestoord, hoefbevangenheid, vermindering van de spiermassa. Vaak is de vacht, overmatig dik, lang krullend haar dat niet meer herstelt. Daardoor gaan paarden overmatig zweten. Vaak vermageren paarden en door het verminderen van de spiermassa krijgen ze een hangende buik. Paarden met het Syndroom van Cushing zijn in de regel in hun vruchtbaarheid gestoord en zijn meestal “afwezig en moe”. Het paard drinkt veel, dat in verband staat met de bloedsuikerspiegel. Het syndroom is niet te genezen, maar is met Drechtsteden “Cushing Kruidenmix”, onder controle te houden. Het paard kan geschoren worden en het afweersysteem optimaliseren met Drechtsteden “Vitaminen/Mineralen”. Veel frisse lucht en een goed stal klimaat en met hoogwaardig kracht en ruw voer zal het paard aansterken.

 

GASTRI  X  SPIJSVERTERING  FORMULE KRUIDENMIX

Een rustgevende en ondersteunende formule speciaal ontwikkeld voor het behoud van een gezonde spijsvertering. We recommended this mix for horses who are working at high levels of fitness, on diets containing high protein feeds, have limited access to grazing, or for use if there is any change to the horse’s diet or routine. Wij bevelen deze mix aan voor paarden die op een hoog niveau werken en een dieet met een hoog eiwit gehalte hebben en beperkte mogelijkheden tot het laten grazen. Bij wijziging van voeding en de dagelijkse routine.

 

HOOFCARE KRUIDENMIX

Te gebruiken bij hoefproblemen zoals rotstraal en ontstekingen.

 

 

 

 

KRUIDENMIX VOOR DRACHTIGE MERRIES

Drachtige merries hebben een speciaal vitaminen en mineraal aanvullend voer nodig om bepaalde tekorten te verhinderen. Vaak is het zo jammer dat, op grond van de moderne stalling, ook drachtige merries te weinig kunnen weiden. Daarbij zijn er in Nederland te weinig weilanden die voorzien in een veelomvattend en afwisselend assortiment kruiden die voor het natuurlijke voedingspatroon van drachtige merries noodzakelijk zijn. "Drechtsteden Kruidenmix voor Drachtige Merries" voldoet aan een breed veld van vitaminen en mineralen, om de merrie gedurende de draagtijd met voldoende kracht van de natuur te verzorgen.

 

 

LYMFE KRUIDENMIX

De doelgroep voor dit kruidenmengsel zijn paarden die aan vergiftiging van het lymfesysteem lijden. De oorzaak van deze problematiek die zich vaak uit in gezwollen lymfeklieren achter de onderkaak van het paard, zijn meestal te wijten aan veranderingen van het voer, allergieën en een respectievelijk teveel aan eiwit wat afhankelijk is van de jaargetijden en de toestand van het weiland. "Drechtsteden Lymfe Kruidenmix" dient bijgevoerd te worden om op deze manier het lymfesysteem van het paard te ondersteunen en te ontlasten.

 

 

 

REFLEX KRUIDENMIX

Ziektes aan ledematen of lamheid kunnen in sommige gevallen door een gebrek in de voeding ontstaan. Zo dient men volgens de aard van de stoornis het rantsoen zorgvuldig te controleren. Door het paard te berijden zijn de ledematen, de rug en het gehele spierstelsel van het paard gedeeltelijk door bepaalde houdingen en bewegingen aan een toenemende belasting blootgesteld. Met "Drechtsteden Reflex Kruidenmix" kan men door middel van een doelgerichte bijvoeding, fysiologische voedingstekorten aan de ledematen voorkomen.

 

RELAX KRUIDENMIX

Relax Kruidenmix is een natuurlijke rustgever voor onrustige en moeilijk berijdbare paarden.

 

RELIEF KRUIDENMIX

Relief Kruidenmix is een natuurlijke pijnstiller die uit verschillende soorten kruiden bestaat en aspirineachtige substanties bevatten. Deze kruiden werken antiseptisch, ontstekingsremmend en koortsverlagend en stimuleren de lever. In het bijzonder bij reumatische pijnen veroorzaakt door artritis. Het verlaagt de zuurgraad van het lichaam. Het is bekend dat verlaging van de zuurgraad in de omgeving van ontstekingen, een direct effect heeft op artritis en reumatische condities. Voor drachtige merries bevelen wij Relief Plus Kruidenmix aan.

 

VACHT KRUIDENMIX

Een schilferige vacht, overmatige haaruitval en jeukprikkelingen zijn vaak het gevolg van verkeerde of ontoereikende voeding. De stofwisseling kan het fysiologisch voedseltekort niet meer in evenwicht brengen. Vooral de vacht en de huid reageren gevoelig op de invloed van het milieu. Met "Drechtsteden Vacht Kruidenmix" kan de stofwisseling geoptimaliseerd en gestimuleerd worden, zodat bovengenoemde tekorten voorkomen kunnen worden.

 

ANIJSZAAD

Anijszaad is een van oudsher gebruikt middel bij hoestaanvallen, als een slijmoplossend middel, en bij spijsverteringstoornissen (gasvorming) zoals koliek.

 

 

FENEGRIEKZAAD

Fenegriekzaad-Hoornklaverzaad wordt vaak als conditioner gebruikt, bijvoorbeeld om vermoeide paarden weer op te monteren. De zaden zijn zeer voedzaam en bevatten o.a. vitamine A - B - C en E. De eetlust van moeilijk voedbare paarden kan door bijvoeding van het zaad opgewekt worden. Ook bij spijsverteringsproblemen, onvoldoende moedermelkvorming en een algemene slechte toestand, heeft deze bijvoeding zijn betrouwbaarheid bewezen. De positieve eigenschappen ontwikkelen zich heel goed bij een gecombineerde voeding met knoflook. Haar chemische samenstelling is sterk vergelijkbaar met kabeljauw leverolie. Het brengt het darmkanaal tot rust.

 

FENEKNOF

Feneknof is samengesteld uit de beste fenegriekzaden en knoflookgranulaat. Het is gezond en rijk aan essentiële vetzuren en vitamine A, B, C, E, kalk en fosfor. Is eetlust opwekkend en heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en melkproductie.

 

FENEKNOF ANIJS

Dit is een mengsel van fenegriekzaad, knoflookgranulaat en anijs. Feneknof Anijs is een heerlijk en gezond mengsel voor het behoud van een goede weerstand, gezonde luchtwegen en een goede spijsvertering. Feneknof Anijs biedt het goede van knoflook, fenegriek en anijs in één product.

 

 

GLUCOSAMINE SULFAAT

Glucosamine Sulfaat is ter verbetering van de gewricht en pees klachten. De belangrijkste eigenschap van ‘Glucosamine Sulfaat’ is dat het product in staat is om proteoglycanen aan te maken. Proteoglycanen vormen, samen met water, de belangrijkste onderdelen van de gewrichtsvloeistof. Pijn die ontstaat door een tekort aan gewrichtsvloeistof zal hierdoor dan ook sterk afnemen. Het bewegen op zich wordt makkelijker en door de toegenomen beweging neemt de stofwisseling in de gewrichten weer toe. Glycosamineglycanen vormen de basisstructuur van het kraakbeen; glycosamineglycanen worden onder andere gevormd door glucosamine en chondroïtine. Chondroïtine verhoogt tevens het gehalte aan hyaluronzuur. Dit zuur werkt als smeermiddel in de gewrichten. De werking van “Glucosamine Sulfaat” kan versterkt worden door het geven van Drechtsteden Vitaminen/Mineralen.

KAMILLE

Kamille vermindert spanning en stress. Het heeft een pijnstillende en ontstekingswerende werking. Het is ideaal tegen aanhoudende pijn, vooral bij symptomen van gewrichtsontsteking. Paarden zullen enthousiast grazen wanneer dergelijke bloemen in de wei bloeien.

 

MIERIKSWORTEL

Mierikswortel is zowel innerlijk als uiterlijk bevorderlijk voor de doorbloeding. Werd vroeger vaak gebruikt bij griep of koorts. Mierikswortel is algemeen stimulerend, eetlust opwekkend, stofwisseling ondersteunend en heeft zijn betrouwbaarheid tegen galproblemen bewezen. Tevens voor mok door inwendig gebruik.

 

 

BIOTINE

Versterkt de hoeven en weefsels.

 

KNOFLOOKPOEDER

 

KNOFLOOKPOEDER MET KANEEL

Het kaneel versterkt het therapeutisch effect van het knoflook Het dempt ook de knoflook geur wat voor sommige paarden welkom is.

 

MAGNESIUM 

Magnesium  is een uitgebalanceerd vitaminen/mineralen mengsel en heeft een grote invloed op de bereidwilligheid van paarden om prestaties te leveren. Maakt ook onrustige paarden evenwichtiger bij het leveren van prestaties.

 

 

 

PROBIOTIC

"Drechtsteden Probiotic" is levend en puur natuur. Het wordt reeds lang gebruikt in de bakkerij, wijnbouw, brouwerij en de geneeskunde. Het wordt gehydrateerd door contact met het speeksel van het dier en in minder dan 15 minuten worden miljarden (Probiotic bevat meer dan 5 miljard cellen per gram) cellen in het spijsverteringsstelsel geactiveerd. Deze stimuleren de biologische en fysiologische processen in het spijsverteringsstelsel van het dier. Een bron van nutriënten voor een optimale werking van de darmflora (aminozuren, vitaminen B en mineralen). De temperatuur in het spijsverteringsstelsel is optimaal voor de activiteit van "Drechtsteden Probiotic". Het weerstaat de activiteit van antibiotica, zowel van groeibevorderaars als therapeutica en de ph waarde van de zure maag.

SMEERWORTEL

Door de alkaloïdeachtige stoffen is er niets beter dan smeerwortel, om in een korte periode de celproductie te bevorderen, de bloedsomloop te stimuleren en ontstekingen weg te nemen. Het genezingsproces van wonden wordt sterk bevorderd alsook voor het reduceren van kneuzingen en het kalmeren van spijsverteringsstoornissen. Het versnelt de genezingsperiode van breuken. Het kan ook uitwendig gebruikt worden als kompres, zalf of olie.

 

VITAMINE E + SELENIUM

Vitamine E + Selenium bevordert de optimale spierstofwisseling en zuurstoftransport. Bij lichamelijke inspanning kunnen spieren verzuren door ophoping van afvalstoffen. De krachtige anti-oxidanten in dit product helpen het paard om afvalstoffen in de spieren te neutraliseren.

 

VITAMINEN & MINERALEN

 Een welkome aanvulling op het dagelijkse rantsoen. Aan te bevelen bij paarden die granenmixen krijgen.

 

LAVENDELZALF

Lavendelzalf is een uitstekend middel bij wondjes. Is antiseptisch, trekt de wond eerst goed schoon en heelt daarna snel. Laat geen litteken en wildvlees vorming na. Op basis van groene leem met lavendelolie.

 

GERANIUMZALF

Geraniumzalf op basis van groene leem. Het verdroogt de mok. is ook te gebruiken bij droge mok of rasp. Eventueel te combineren met mierikswortel voor inwendig gebruik.

 

 

 

TEA TREE ZALF

Tea Tree Zalf op basis van groene leem. Te gebruiken bij een onreine huid, zomereczeem, schimmel etc. Is tevens jeukstillend.

 

LIJNZAADOLIE

Lijnzaadolie bevat essentiële vetzuren die niet door het lichaam aangemaakt worden. U voorkomt hiermede leverziekte, onvruchtbaarheid, haar- en huidproblemen. Enzymen voor opbouw van spierweefsel en herstel daarvan en afvoer van giftige stoffen. Heeft een bloed verdunnende werking waardoor het bloed sneller gaat stromen. Hierdoor worden o.a. brandstoffen, zuurstof en voedingsstoffen sneller in het lichaam verdeeld.

 

PAARDENSNOEPJES

Voor een gezonde lekkernij in de smaken: banaan, appel, wortel,kruiden.

 

PH ZUIVERE ZEEP

Voor het reinigen van paardenbenen o.a. bij mok, schurft, wonden enz. Tevens ook te gebruiken bij luis.

 

PAARDENSHAMPOO MET COCOS

Deze parelmoer witte neutrale shampoo op basis van kokos is geschikt voor alle soorten paarden, honden en katten.

 

 

 

 

BLACK BEAUTY SHAMPOO

Een zwarte shampoo met kokos voor donker bruine en zwarte paarden. In de zomer wordt de vacht door zonlicht lichter. Door deze shampoo te gebruiken wordt de kleurintensiteit intensiever. Ook geschikt voor honden en katten.

 

 

CHESNUT BRONZE SHAMPOO

Een bruine shampoo met kokos geschikt voor licht bruine en voskleurige paarden. De bruin bronzen kleur van natuurlijke extracten accentueert de natuurlijke kleur van de vacht en geeft het een goudbruine glans. Ook geschikt voor honden en katten.

 

ZILVERSHAMPOO

Een blauwe shampoo met kokos geschikt voor schimmels en licht harigen, waarvan de vacht vuil en geel is geworden. Zorgt voor een stralende witte, glanzende vacht.

 

CITRONEL SHAMPOO

Citronel Shampoo is een insectwerende, fris geurende en optimaal reinigende shampoo voor een gezonde en glanzende vacht. Voorkomt klitvorming en uitdroging. Ook geschikt voor honden en katten.

 

TEA TREE SHAMPOO

Tea Tree shampoo is te gebruiken bij onreine, stoffige vacht. Tevens is deze shampoo jeukstillend waardoor het o.a bij zomereczeem gebruikt kan worden.

 

SHAMPOO ZONDER WATER

Shampoo zonder water is een shampoo te gebruiken zonder water. Ideaal wanneer normaal wassen niet mogelijk is of om een vlek weg te werken. Bevat o.a tea tree olie. Reinigt grondig en is vochtinbrengend. Heeft een antiklit werking en maakt de natuurlijke kleur voller en dieper.

Geen producten in deze categorie