Normaal: 3,00
2,50
(Incl.) U bespaart: €0,50 (17%) Besparing 17%
equana
Voorraad
+
Onze kwantum kortingen:
Aantal 6+ 12+
Prijs 2,25 2,00

Healthy Horse Hydration

Equana Healthy Horse Hydration is de sportdrank voor uw paard dat helpt bij een sneller herstel door het aanvullen van tekorten direct nadat het paard is gaan zweten of na een training.


Bewezen effecten in toegepast onderzoek
Het product is niet alleen ontwikkeld in samenwerking met een hogeschool, ook heeft een onafhankelijk paarden expertise centrum het product getest. Zij vonden een significant beter drinkgedrag (sneller en meer) na de training en een significant lagere harstslag op gelijk trainingsniveau bij paarden die Equana Healthy Horse Hydration gebruiken.


Opgelost in water voor een snelle inname
Omdat Equana Healthy Horse Hydratation wordt opgelost in water, kan het mengsel direct geserveerd worden en kunnen tekorten direct worden aangevuld in tegenstelling tot supplementen die worden toegevoegd door de normale voeding en veel later worden opgenomen in het lichaam van een paard. Het direct aanvullen van tekorten leidt tot een sneller herstel van je paard na een training.


Meer dan alleen een elektrolyten mix
Het product bestaat niet alleen uit elektrolyten, maar bevat ook belangrijke aminozuren en vitaminen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol in het herstel en de lichaamsfuncties van uw paard. Equana Healthy Horse Hydration is daarom meer dan alleen een elektrolyten mix.


Eenvoudig gebruik van de dagelijkse portie zakjes
De innovatieve verpakking van Equana, de individuele dagelijkse portie zakjes, leiden elke keer dat Equana wordt gebruikt tot de opname van dezelfde hoeveelheid en de samenstelling van de ingrediënten. Dit zal leiden tot een snel herstel na iedere portie Equana.


Aanvullend diervoeder voor paarden
Samenstelling: natriumchloride, kaliumchloride, magnesiumchloride.
Analytische bestanddelen: ruw eiwit 0%, ruwe celstof 0%, ruw vet 0%, ruwe as 67%, calcium 5%, natrium 11%. Toevoegingsmiddelen (facultatief): totaal vitaminen en aminozuren 15%, zijnde lysine, foliumzuur, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6.

Voor wie, wanneer en hoe te gebruiken

Voor wie?
Equana Healthy Horse Hydration is speciaal ontwikkeld voor:

 • Sportpaarden in alle disciplines voor optimale prestaties en herstel na training, wedstrijden en zweten tijdens reizen en warm weer
 • Recreatiepaarden om fit te worden na rijden in warm weer en intensieve buitenritten

Hoe te gebruiken
Voeg de inhoud van een zakje in een emmer met 3 liter koud water en roer tot dat de poeder is opgelost. Geef de oplossing van Equana Healthy Horse Hydration direct aan het paard aansluitend aan de training.
Tip: Mocht uw paard aarzelend lijken om de oplossing te drinken in de eerste paar dagen, dan kunt u een handjevol tarwezemelen of slobber toevoegen. Dit helpt uw paard om aan de smaak gewend te raken.

Wanneer te gebruiken
Het is aanbevolen om uw paard Equana Healthy Horse Hydration minimaal 3 dagen per week, na inspanning te verstrekken.

De maximale dagelijkse dosis is 40 gram voor paarden en 20 gram voor pony's.

Kwaliteit en Onderzoek

Het innovatieve product Equana Healthy Horse is ontwikkeld door de (bewegingen) wetenschappers in samenwerking met de HAS Kennistransfer om de optimale samenstelling van het product te garanderen. Na de ontwikkeling is er door het onafhankelijke paard expertise centrum NHB Deurne Expert Centre een toegepast onderzoek uitgevoerd.

HAS Kennistransfer Den Bosch

HAS Den Bosch is het opleidings- en expertisecentrum voor de sector voeding, natuur en dier. Dierenartsen en voeding experts van de HAS KennisTransfer werkten samen om de optimale samenstelling van ingrediënten en voedingssupplementen te vinden die leidt tot een verhoogd herstel voor paarden na de training.

Dankzij dit intensieve onderzoek is de optimale samenstelling voor Equana Healthy Horse Hydration ontwikkeld.

NHB Expert Centre Deurne

Het NHB Expert Centre in Deurne houdt zich doorgaans bezig met het paardenpraktijkonderzoek met als doel een brug te slaan tussen onderzoek en praktijk in dezelfde paardensector. Voor Equana, hebben zij de effecten van Equana Healthy Horse Hydration getest op prestatie en drinkgedrag.

De conclusies van het onderzoek

Paarden drinken meer en sneller
De paarden die het supplement Equana Healthy Horse Hydration in hun drinkwater toegevoegd kregen, dronken meer en sneller na een training vergeleken met de paarden die alleen water kregen. Dit is een belangrijke bevinding gezien rehydratatie een belangrijk aspect is in het herstel na inspanning.

Lager en een meer constant hart rimte
De conclusie van het onderzoek toont aan dat Equana Healthy Horse Hydration invloed heeft op de prestaties van een paard. Het onderzoek toonde aan dat er een significant lagere hartslag werd gevonden op vergelijkbare trainingsintensiteit bij paarden die Equana gebruikten in vergelijking met paarden die gewoon water dronken.

Ook de hartslag was meer constant over verschillende trainingen, dat helpt het uithoudingsvermogen beter in stand te houden. Deze effecten zijn waarschijnlijk het gevolg van een betere hydratatie van het lichaam en de beschikbaarheid van voedingsstoffen in de spieren van paarden die Equana Healthy Horse Hydration gebruiken.

 • Waarom Equana?

  • Paarden drinken meer en sneller meteen na inspanning
  • Verbetert herstel door toediening van belangrijke mineralen, vitaminen en aminozuur direct na inspanning
  • Opgelost in water voor snelle opname
  • Ook toepasbaar wanneer u water en mineralen bij uw paard wilt aanvullen, bijvoorbeeld na reizen en tussen wedstrijden
  • Gebruiksvriendelijke portieverpakkingen
  Let op dit is een uitverkoop artikel